GIS Day, eveniment global organizat şi la Universitatea Petroşani

Studenţii Universităţii Petroşani, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor locale şi nu numai au avut posibilitatea de a însemna ce înseamnă GIS. Instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului s-a alăturat unui eveniment organizat la nivel global. Ziua GIS nu este doar un eveniment, ci o miscare la nivel global, incadrat in Saptamana Geografiei, iar in tara noastra se desfasoara mai multe activitati in scoli, licee si Universitati, in mai multe orase.

15060415_10211272382942975_1889454716_o

GIS este acronimul provenit de la Geographic Information System (Sistem Informaţional Geografic), iar acesta este utilizat în mai multe domenii.

”Am intrat cu adevărat în rândul lumii şi în acest domeniu. Am avut o încercare în martie, când am făcut un GisDay în reluare pentru că anul trecut când a avut loc GisDay în întreaga lume nu am făcut parte din comunitatea mondială a celor care sărbătoresc această zi. Astăzi suntem în rând cu toată lumea şi am proclamat ziua ca GisDay. Le-am arătat în mod practic participanţilor care sunt avantajele unui GIS”,  a declarat Lucian Lupu, organizator.

La acţiunea de la Universitatea Petroşani au venit reprezentanţii ESRI România care le-au arătat participanţilor utilitatea acestui sistem.

“Am venit să susţinem ziua GisDay. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în 1999 de către fondatorul ERSI Internaţional. Este o zi în care vrem să le arătăm oamenilor aplicabilitatea GIS. Am pregătit mai multe demo-uri pe diferite tematici. Acest GIS înseamnă să răspund la trei întrebări clasice: unde se află informaţia,  ce reprezintă acea informaţie şi când a avut loc acea informaţie. Acest sistem poate fi folosit în orice domeniu”,  a declarat Florin Mihai, reprezentant ESRI România.

Cu ocazia GIS Day Universitati, agentii guvernamentale, scoli, ONG-uri si profesionisti GIS se reunesc pentru a aduce cunostinte legate de GIS in comunitate, si pentru a crea o mai buna intelegere asupra lumii in care traim.

[slideshow_deploy id=’41305′]