Ilie Toma: Generația tânără reprezintă continuitatea poporului

Franklin D. Roosevelt spunea că „nu putem întotdeauna pregăti un viitor pentru tinerii noștri, dar îi putem pregăti pe ei pentru viitor”.

TOMA-ILIE-3-794x529

 

„Generația tânără reprezintă continuitatea poporului și piatra de temelie a societății. Fără ea s-ar destrăma orice șansă la viitor. Preocuparea mea față de tineri e reală, astfel că voi detalia mai jos propunerile legislative pentru mandatul 2016-2020.

Pentru că sunt familist și cred în valorile tradiționale, consider de bun augur acordarea unei indemnizații pentru prima căsătorie dintre doi tineri, la fel și acordarea unei indemnizații pentru părinții sub 35 de ani la fiecare nou-născut.

Pentru că generația tânără se află de multe ori în dificultatea de a se desprinde de casa părintească, benefică ar fi acordarea de credite din partea statului cu o dobândă minimă de până la 2% sau chiar 0%, pe un termen de 25 de ani, la achiziția primei locuințe pentru tinerii sub 30 de ani.

Domeniul legislației muncii și domeniul legislației fiscale necesită modificări legislative pentru a crea avantaje angajatorilor, astfel încât tinerii absolvenți de școli profesionale, licee și studii superioare să fie angajați prioritar în primii doi ani de la absolvire.

Foarte importantă e o modificare în legea învățământului pentru a crea școli profesionale specifice fiecărei zone(pe județe și regiuni) în vederea practicii – știm cu toții că piața muncii cere experiență și practica ar trebui să ajute tinerii să depășească acest hop la angajare”  scrie intr-o postare pe facebook, candidatul PSD la camera Deputaților, Ilie Toma.

[slideshow_deploy id=’41107′]