Portret de candidat. Sorin Marica (PSD) vrea tinerii acasă

Sorin Marica, candidatul PSD Hunedoara, la Camera Deputaților ÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREADĂ ÎN ROMÂNIA.

sorin-marica-deputat-794x544

Astfel, acesta s-a alăturat echipei de candidați ai Partidului Social Democrat Hunedoara. Sorin Marica, actual primar al comunei Sălașul de Sus vrea ca din postura de parlamentar să își transfere experiența în vederea elaborării unor legi care să vină în sprijinul autorităților locale, dar și a cetățenilor. Sorin Marica a ajuns în fruntea administraţiei publice locale în anul 2000, anul acesta a candidat, din partea PSD, pentru funcția de primar al comunei Sălașu de Sus. A absolvit două facultăți, una tehnică și una economică.

„Am terminat Institutul de Mine din Petroșani și Universitatea din Petroșani, Managementul Firmei. Cea de a doua am făcut-o expres, după ce în 2000 am ajuns primar al comunei Sălașu de Sus pentru a avea și cunoștințe economice. Ulterior am făcut și un master la SNSPA București, tot pe administrație publică locală”, spune despre el Sorin Marica. Are o familie frumoasă, împlinită, care îl susţine şi îi dă forţa necesară. „Soția mea lucrează la Hidroelectrica Serv, este inginer de meserie, a terminat la Petroșani. După revoluție a urmat și cursurile facultății de Finanțe – Bănci, a lucrat 20 de ani la Administrația Financiară Hațeg, iar apoi a trecut la Hidroelectrica. Copii sunt ambii la București. Băiatul a terminat ASE – Facultatea de Marketing, iar acum este la Master – la Relații Economice Internaționale și lucrează la o multinațională cunoscută în Europa, iar fata este în anul I la Facultatea de Drept, la Universitatea din București”, a declarat Sorin Marica, candidatul PSD Hunedoara, la Camera Deputaților.

Sorin Marica este membru al PSD din anul 2000, partid în care s-a dezvoltat din punct de vedere politic şi în care este președinte de organizație, vicepreședinte la nivel de județ, membru al Consiliului Național al PSD. Din postura de primar, Sorin Marica a înţeles că monumentele istorice şi naturale pot aduce beneficii comunei, pot duce la dezvoltarea locală, dar că Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă. Şi, cum bugetul local este neîndestulător, fostul edil a înţeles că cheia succesului stă în atragerea fondurilor europene. Acum, Sorin Marica vrea să își transfere experiența profesională în Parlament, acolo unde a mai activat în perioada 11 iunie 2014 – iulie 2016.

„Comuna Sălașu de Sus este o comună de munte. 70% din teritoriul Parcului Național Retezat face parte din comuna Sălașu de Sus și chiar prima inițiativă a mea, ajuns primar în această comună, pentru care m-am zbătut foarte mult, a fost să amenajez sediul Parcului Național Retezat în comuna Sălașu de Sus, ceea ce s-a și întâmplat în anul 2004. A fost un proiect de succes pentru că împreună cu ei am reușit să realizăm multe proiecte și aici mă refer la tot ce înseamnă monumente istorice, monumente naturale, am avut o colaborare foarte bună cu dânșii. În 2007, intrând în UE, aveam informații – am fost pregătit de colaboratorii mei, care se pricepeau – și împreună am făcut o strategie de dezvoltare a comunei Sălașu de Sus. Pot să spun că pe programul operaţional 2007 – 2014, aproape în proporție de 90% am dus la îndeplinire proiectele. Au fost câteva proiecte foarte benefice pentru comună. Primul a fost reabilitarea infrastructurii subterane, introducerea apei și canalizării în 4 sate, respectiv Mălăiești, Sălașu de Sus, Sălașu de Jos și Ohaba de sub Piatră – acesta fost primul nostru proiect mare – cu stație de tratare, stație de epurare. De acesta au beneficiat de acest proiect în jur de 800 de familii. În timpul unei ședințe, directorul de la Apaprod spunea că a fost încântat să preia o astfel de lucrare, unde nu sunt probleme. Proiectantul a pus în practică ultimele noutăți în domeniu, comuna a beneficiat de cea mai modernă tehnologie în domeniu”, a povestit Sorin Marica.

Cel mai multe se bucură când vede că tineri care au plecat să muncească peste hotare vor să se întoarcă ACASĂ. Unii dintre ei şi-au costruit aici, în Sălaşu de Sus, case nou – nouţe, făcute din munca lor şi şi-au exprimat mulţumirea au toate utilităţile necesare şi că, la un moment dat, pot să se întoarcă acasă. Acasă la Sălaşu de Sus, comuna care are farmacie, avem cabinet stomatologic, şcoală, cămin cultural, străzi moderne, reţele de canalizare, mai mult decât au unele comunităţi urbane. Sorin Marica este optimist şi speră ca oamenii să fie alături de el şi echipa sa, aşa cum au fost şi până acum. Împreună pot reuşi, iar Sălaşu de Sus poate fi una dintre cele mai frumoase comune din ţară.

„Sper ca oamenii să fie în continuare alături de mine şi de echipa ma. Ei ştiu că nu i-am dezamagit niciodată. Tot ce am realizat, am realizat împreună cu ei. De fiecare dată le-am ascultat ideile şi împreună le-am pus în practică. Am avut dezbateri pe tot ce s-a implementat şi asta vreau să se întâmple şi de acum înainte„, a precizat Sorin Marica privind încrezător în viitor.

Sorin Marica este candidatul PSD Hunedoara la Camera Deputaților. Acesta este pe locul 4.

[slideshow_deploy id=’41305′]