Cum vrea Ministerul Energiei să salveze CEH?

Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi salvat de investitori. Aceasta este părerea secretarului de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu. Secretarul de stat susține că la Complexul Energetic există oricând riscul intrării în faliment.

corina-popescu

„Exista riscuri in acest sens (de intrare în faliment – n. red.). Sunt riscuri destul de mari, eu sper sa le gestionam”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, in cadrul unei conferinte organizate de Focus Energetic.

Oficialii Ministerul Energiei nu comentează decizia Curții de Apel Alba Iulia prin care s-a decis scoaterea CEH din insolvență.

„Este o decizie definitivă a unei instanţe de judecată pe care Ministerul Energiei nu poate decât să o respecte şi să i se conformeze. Ieşirea din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara nu este o situaţie favorabilă societăţii şi nu creează premisele unui proces facil de restructurare a companiei. Chiar şi în această situaţie, în care societatea, aflată în dificultăţi financiare enorme, nu beneficiază de protecţia conferită de starea de insolvenţă, obiectivul Ministerului Energiei rămâne acelaşi: să restructureze şi să eficientizeze societatea. Planul pus în practică în ultimele luni privind măsurile de eficientizare a CEH continuă să fie viabil, iar Ministerul Energiei va identifica soluţiile necesare pentru protejarea companiei de pericolul falimentului”, informa Ministerul Energiei.

Scrisori de intenție din partea unor investitori privați au existat la Complexul Energetic Hunedoara, dar nimeni nu le-a luat în seamă.

[slideshow_deploy id=’17636′]