Bazinul didactic de înot de la Petroșani aniversează doi ani de activitate

bazin8Peste puțin timp, bazinul didactic de înot de la Petroșani împlinește doi ani de la inaugurare. Doi ani în care, potrivit părerilor generale exprimate de cei care estimp, au utilizat serviciile acestui bazin, investiția și-a meritat toți banii.

Construcția unui bazin de înot de dimensiuni olimpice a fost una din promisiunile făcute de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, în primul rând tinerilor din municipiul Petroșani, o promisiune la fel ca și multe altele, dusă la îndeplinire. Acum, aproape de momentul bilanțului după cel de-al doilea an de funcționare continuă a Bazinului de înot de la Petroșani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi are toate motivele să fie mulțumit. Obiectivul și-a îndeplinit scopul pentru care a fost construit și acum câteva sute de oameni vin aici în fiecare săptămână pentru a învăța tainele înotului, pentru a-și întreține sănătatea practicând acest sport și chiar pentru câteva ore de relaxare.

Petre Popa, administratorul Bazinului spune că, la doi ani de când funcționează la capacitate maximă, bazinul de înot se prezintă în continuare la cele mai înalte cote de calitate. ”Lucrăm cu aceeași responsabilitate în fiecare zi, astfel încât igiena bazinului, a băilor, vestiarelor și tuturor anexelor este exemplară și chiar am fost felicitați pentru acest lucru, atât de clienții noștri dar și de organele sanitare de control”, spune Petre Popa. Așa se face că, după 2 ani de funcționare, bazinul de la Petroșani se prezintă în aceleași condiții ca acum doi ani, la momentul inaugurării.

bazin4În plus, anul acesta au mai fost făcute câteva investiții în modernizare, ba chiar a fost achiziționată și pusă la dispoziția clienților, o modernă saună norvegiană.

bazin9Momentul aniversarii celor 2 ani de la deschiderea Bazinul de înot de la Petroșani va fi marcat, în mod festiv, pe 6 decembrie, în cadrul unui eveniment la care sunt invitați să participe copiii care au urmat aici cursurile de înot, dar și părinții și bunicii. Ne dorim, la fel ca și anul trecut, să organizăm o întrecere a copiilor de la grupele celor 3 antrenori care-i pregătesc pe copii în acest minunat sport. Avem pregătite premii pentru câștigători, diplome de participare pentru toți participanții, dar și multe, multe surprize pentru toți prietenii noștri”, spune Petre Popa, administratorul Bazinului.

Grație succesului de care se bucură înotul în rândul copiilor și tinerilor din Petroșani, coordonatorii activităților de la bazinul de înot își doresc să coopteze o parte dintre cei mai talentați sportivi în cadrul unei secții de înot care va fi înființată în cadrul CSM Petroșani, urmând ca această secție să fie încrisă în calendarul competițional național al acestei ramuri sportive.

Dincolo de segmentul activității sportive și educaționale, bazinul de înot de la Petroșani rămâne un important punct de atracție pentru oameni de toate vârstele. Pentru a putea răspunde tuturor solicitanților, autoritățile locale de la Petroșani au decis să acorde și o serie de facilități financiare pentru diverse categorii de vârstă, dar și să extindă programul de funcționare al bazinului, de-a lungul întregii săptămâni, între orele 8,00 și 21,00.

[slideshow_deploy id=’13835′]