Centru de pregătire pentru salvatorii montani

Serviciul Public Salvamont Lupeni are un centru operaţional din acest sezon, obiectivul fiind realizat cu ajutorul administrației locale.

salvamont-lupeni

Salvatorii care intervin în Straja și o parte a Retezatului își vor putea ține logistica în noul centru și cursuri de pregătire și perfecționare. „Cu ajutorul administrației locale și al primarului Cristian Resmeriță am făcut niște pași extraordinari, am reușit să facem un centru operațional care, probabil, începând de anul viitor va fi lucrativ pe modulul de formare a aspiranților. Este ca un fel de școală de salvamont locală, axată pe pregătirea structurilor locale și a aspiranților la serviciile de salvare montană”, a explicat George Resiga, șeful Salvamont Lupeni.

Cu un efectiv de 18 salvatori montani activi, Salvamont Lupeni are aptitudinea şi competenţa în a interveni la următoarele accidente montane: canyoning, rafting, salvare speologică, personal specializat în salvare aero, specialişti în acţiunile de salvare în caz de avalanşă, în cazul persoanelor dispărute în zona montană, organizează acţiuni de permanentizare salvare pe zona schiabilă, în speţă Straja şi Retezat.