Petardele și artificiile, căutate de polițiștii

Poliţiştii hunedoreni efectuează, în această perioadă, acţiuni în scopul prevenirii şi a combaterii comerţul ilegal cu articole pirotehnice, dar şi de prevenire a folosirii ilegale a acestor produse. Acțiunea polițiștilor din județul Hunedoara se înscrie într-un plan derulat la nivel național pânăpe 4 ianuarie 2017.

artificii-petarde-politist-confiscare

Astfel, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Polițiștii spun că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Totodată, nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale.

[slideshow_deploy id=’17636′]