Prețul căldurii, în iarna 2016-2017, la Vulcan

consiliul-local-vulcan1Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a convocat Consiliul local în ședința extraordinară pentru dezbaterea și aprobarea proiectului de hotărâre privind tariful de distribuție al energiei termică pentru instituții publice și agenți economici, de pe raza municipiului Vulcan, pentru iarna 2016-2017.

Conform proiectului de hotărâre inițiat de primarul municipiului Vulcan- Gheorghe Ile, proiect care are la bază adresa societății Pregoterm S.A., consilierii locali au aprobat pentru serviciul de distribuție al energiei termice un tarif de 74,59 lei, care include TVA. Pregoterm va face, în lunile de iarnă ale acestui an, acest serviciu cu un profit minim de 1%, respectiv 62 de bani pe fiecare Gigacalorie. De câștigat vor avea însă școlala gimnazială nr. 4 și grădinițele nr. 1 și 4 din Vulcan care vor beneficia astfel de căldură. 

“Nu puteam sã stãm la aceste obiective fãrã agent termic. Complexul Energetic Hunedoara  nu a vrut sã furnizeze agent termic populatiei din cauza datoriilor. Menționez din nou că Primãria Vulcan si Consiliul Local Vulcan nu au datorii pentru termoficare”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Directorul sociatății Pregoterm, care va asigura în această iarnă ditribuția agentului termic în municipiul Vulcan, Marius Danci, apreciază că Vulcanul va avea un necesar de circa 360-400 de Gcal. Acesta mai arată că prețul de achizitie reglementat de ANRE este de 152.2 lei, iar prețul total de livrare a agentului termic va fi de 257 lei cu TVA inclus pentru o gigacalorie.

[slideshow_deploy id=’24093′]