Un om de onoare, cu o carieră militară remarcabilă, pe listele PSD Hunedoara pentru Senat: gen.(r) Viorel Sălan

vs-armata-vj-16-11-20A lucrat aproape 35 de ani în Jandarmeria Română, în județul Hunedoara, din care 22 de ani ca și comandant de unitate și inspector șef. Este proaspăt pensionat la termen, are doi copii mari și locuiește în Orăștie. Generalul de brigadă în rezervă Viorel Sălan rămâne însă o persoană activă, prezentă în viața comunității. Candidează pentru un loc în Senatul României din partea PSD Hunedoara. Pentru că îndrăznește să creadă în România! 

Viorel Sălan ”În politica actuală cuvintele cheie trebuie să fie onoarea, cinstea, corectitudinea și responsabilitatea”

Fire dinamică, activă, Viorel Sălan a acceptat recent provocarea de a se implica în viața politică. ”Am ales Partidul Social-Democrat, pentru că promovează principii de libertate, dreptate socială, echitate, egalitate de șanse și solidaritate. PSD se adresează tuturor categoriilor sociale, are oameni de calitate, bine pregătiți, organizații bine închegate. PSD este un partid orientat spre oameni” spune Viorel Sălan, candidatul PSD Hunedoara pentru județul Hunedoara.

psd-salanExperiență vastă, debutant în politică

Este recunoscut pentru rigoarea sa, pentru calm și echidistanță. Viorel Sălan se numără printre numele noi de pe lista de candidați a PSD Hunedoara. Alături de mai tinerii săi colegi, intrați și ei pentru prima dată în cursa pentru Parlament, Viorel Sălan dă plus valoare echipei. Experiența sa profesională și de viață îi va folosi în viitoarea carieră de parlamentar. ”Am fost preocupat permanent cum să fac un lucru, o activitate să fie mai performantă. Cred că doar printr-o implicare activă a noastră, a politicienilor, dar și a semenilor, se pot rezolva problemele. În toată cariera mea am pus pe primul plan comunicarea, deoarece în societatea noastră multe se întâmplă de la necunoaștere și lipsă de comunicare. Doar stând pe margine și criticând nu putem construi nimic”, afirmă Viorel Sălan.

În scurtul timp de când s-a implicat în politică, Viorel Sălan a reușit să-i capaciteze pe cei din jurul său, să le transmită câte ceva disciplina și perseverența sa, din spiritul său patriotic și civic. Calități de care are nevoie orice lider. ”Sunt multe lucruri de îmbunătățit, de la imaginea Parlamentului, până la prioritizarea legislativă în funcție de necesitățile actuale. Apoi, sunt problemele județului care trebuie să fie făcute cunoscute și să-și găsească rezolvare. Prin prisma profesiei mele, sunt la curent cu o gamă largă de probleme și deficiențe cu care se confruntă județul nostru” adaugă candidatul PSD Hunedoara.

Siguranța României, un punct important în programul PSD

Când ne referim la siguranța României, ne gândim automat la structurile de apărare, de menținere și restabilire a ordinii, la înzestrarea acestora. Însă, înainte de toate, România are nevoie de stabilitate economică. Din acest punct de vedere, PSD a inclus în programul său de guvernare un proiect important care va asigura surse de finanțare și încurajarea dezvoltării firmelor românești. ”Este vorba despre Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) care va avea în grijă cele 200 de companii românești la care statul este unic acționar. Fondul are ca scop finanțarea investițiilor statului, garantarea împrumuturilor cu dobânzi avantajoase, capitalizarea economiei, dezvoltarea capitalului autohton. Este un demers realizabil, care va fi pus în aplicare din 2018. Banii atrași de FSDI vor putea fi orientați spre investiții în infrastructura de transport și energie, în amenajarea sistemelor de irigații, în sănătate, în cercetare și inovare, în capitalizarea CEC și Eximbank. De asemenea, se are în vederea construirea de fabrici noi de procesare a legumelor și fructelor, a cărnii, de îmbuteliere a apelor minerale, o resursă importantă a țării noastre. În paralel, va fi dezvoltată industria farmaceutică și partea de componente pentru industria de apărare” precizează Viorel Sălan.

România, un partener care își onorează angajamentele   

Și pentru că am vorbit de industria de apărare, acest sector va avea un aport important la siguranța țării. În programul PSD, sunt prevăzute și o serie de alocări bugetare pentru Apărare, în contextul parteneriatului cu NATO. ”Astfel, Programul PSD pentru Mediul de Afaceri prevede alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. Cu acești bani se va revitaliza industria de apărare și componenta de cercetare, conform cerințelor NATO, va fi asigurată susținerea parteneriatelor strategiec cu SUA, NATO și Uniunea Europeană, va fi asigurat nivelul optim de armament. Și ceea ce este important, inclusiv pentru județul Hunedoara, este modernizarea fabricii de armament de la Cugir” spune generalul de brigadă în rezervă Viorel Sălan.

Biroul de presă

[slideshow_deploy id=’41494′]