Made în Valea Jiului

  Școala Gimnazială I. D. Sîrbu, Petrila participă și anul acesta la Proiectul European, „Mănâncă responsabil!”, la care participă 9 state europene: Bulgaria, Republica Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia.

31_big

La nivelul școlii proiectul a fost primit cu bucurie de elevi, urmând pașii unor povești interesante, cu un personaj care a trăit pe aceste ținuturi, Petrilă Hector, care i-a provocat la căutări, soluții, precum și la stabilirea unui plan bun. Elevii și-au ales câte un rol în Comitetul-eco și au pornit la treabă. Au confecționat afișe, pliante, fluturași cu informații despre alimentația responsabilă.
Vrând să faca cunoscut în oraș rolul alimentației responsabile au creat și un eco-cod:    Salvarea planetei este și în farfuria ta!
    Pentru că vor să mănânce responsabil, fără a consuma multă energie, aducând hrană de la mii de kilometri din moment ce noi, aici în Valea Jiului avem alimente valoroase au desfășurat activitatea, ,, Made in Valea Jiului”, care s-a desfășurat la Casa de cultură Ladislau Schmith, vineri, 25 noiembrie 2016, loc unde elevii alături de părinți au desfășurat un program artistic și au realizat  expoziții (standuri) cu produse specifece zonei, mai precis din cămara mamei sau a bunicii, made în Valea Jiului (siropuri, compoturi, murături, dulcețuri, brânzeturi, fructe, legume, ouă, lapte, brânză, plante medicinale culese de pe dealurile din Petrila, legume, fructe proaspete și uscate etc.).  Aceste produse au participat la târgul din holul Casei de Cultură, loc unde s-au aflat afișe, reclame, cu  produsele tradiționale, care au putut fi degustate și comercializate fie prin schimb de produse (troc) sau contra cost.
Ce înseamnă să mănâncăm responsabil?
„CONSUM DE HRANĂ SĂNĂTOASĂ, CARE NU PUNE ÎN PERICOL SUSTENABILITATEA MEDIULUI ÎNCO.NJURĂTOR.”
(CCDG)

Cu acest prilej am serbat Ziaua României prin  respectul pentru tradițiile și obiceiurile culinare strămoșești.

Coordonator proiect,

Prof. Gheban Liliana

[slideshow_deploy id=’27028′]