Patrula Parâng are nevoie de voturi

Asociația ACTIV vine cu un nou proiect pentru stațiunea montană Parâng. Patrula Parâng este noul proiect care  va continua sub forma unui program de tineret al Asociației Activ. În cadrul acestui proiect,  tinerii vor putea participa la activități de voluntariat comunitar de protecție a mediului, promovare turistică și pregătire pentru situații de urgență. Activitățile derulate în proiect vor fi reluate anual în școli, de unde vor fi recrutați în permanență voluntari.

20161021_121402

“Proiectul reprezintă un demers pilot la nivel local, constând în activități de educare a tinerilor față de protecția mediului, precum și în instruirea acestora pentru a ști cum să se comporte în situații de calamități naturale. Se va desfășura în cele 4 colegii din municipul Petroșani sub formă de prezentări interactive, workshop-uri și concursuri pe teme specifice; precum și în masivul Parâng, unde timp de o săptămână, 25 de elevi vor participa la acțiuni de ecologizare, amenajare, plantare de puieți de brad în zone de importanță strategică și de întreținere a zonelor plantate, activități de învățare prin experiență. În timpul taberei din Parâng, ce este gândită a se derula în perioada de „Școala Altfel”, tinerii vor participa la activități facilitate de: cadre didactice de la specializarea Ingineria Mediului (Universitatea din Petroșani), personalul Salvamont sau specialiștii de la Situații de Urgență. Activitățile și rezultatele proiectului „Patrula Parâng” vor fi prezentate în cadrul unui ghid de bune practici ce va fi distribuit în unitățile de învățământ la începutul anului școlar 2017-2018. De asemenea, tinerii vor concepe un kit inovativ de promovare turistică a masivului Parâng. Conceptul proiectului va continua ca un program de sine stătător al Asociației Activ, reprezentând un cadru formal de voluntariat de mediu pentru tineri, fiind lansat oficial în septembrie 2017”, spune Nicu Rotaru, inițiatorul proiectului.

Toți cei care susțin implicarea copiilor în activitățile în aer liber pot susține acest proiect printr-un simplu vot, https://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-patrula-parang-id-2064-cmsid-65.

[slideshow_deploy id=’17636′]