Ajutoare de urgență pentru hunedoreni

Familii sărace și persoane singure din mai multe județe vor beneficia de ajutoare  de urgență în sumă totală de peste 1 milion de lei. Guvernul a decis să aloce aceste fonduri pentru cei afectați de inundații, fenomene meteorologice periculoase și alunecări de teren, ceea ce ar putea conduce la riscul de excluziune socială.
inundatii-740x360
Printre beneficiari s-ar putea afla și familii din cartierul Aeroport Petroșani care au avut de suferit în urma indundațiilor din acestă vară.
Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutoare sunt din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.
În județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava și Tulcea au fost înregistrate fenomene hidrologice în luna iunie 2016 — inundații, viituri, fenomene meteorologice periculoase, furtuni, tornade — care au condus la deteriorarea mai multor locuințe, fiind necesare lucrări de consolidare și reparare. Câteva case au fost distruse în totalitate. De asemenea, au fost distruse de apă și nămol bunurile de folosință îndelungată. În unele localități, din cauza vântului foarte puternic au fost distruse acoperișurile locuințelor și blocurilor.