CJ Hunedoara se pregătește pentru sărbătorile de iarnă

Două zile ne mai despart de luna cadourilor, iar autoritățile locale, dar și cele județene se pregătesc să întâmpine așa cum se cuvine această lună. La nivelul Consiliului Județean Hunedoara se propune alocarea sumei de 100.000 de lei pentru organizarea manifestărilor cultural-artistice cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

ansamblul-dragan-muntean

“Având în vedere respectarea tradițiilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, propunem organizarea de către Consiliul Județean Hunedoara, în luna decembrie 2016, a unor evenimente cu o semnificație aparte, care să promoveze spiritul acestor obiceiuri și să contribuie la menținerea acestora. Organizarea acestor acțiuni presupune unele costuri, care se doresc a fi echilibrate și judicios efectuate, în acest sens putându-se utiliza suma de 100 mii lei”, spune Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Prin aceste activități se dorește și promovarea obiceiurilor și tradițiilor populare specifice zonei.

“Precizăm că aceste acțiuni de sfârșit de an sunt un bun prilej de a promova tradițiile populare specifice zonei noastre, manifestarea obiceiurilor de iarnă constituind o practică des întâlnită la nivelul instituțiilor publice, cu aceste ocazii. Decontarea sumei se va face pe baza documentelor justificative prezentate de către compartimentele de specialitate care organizează acțiunile, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, mai spun oficialii CJH.

[slideshow_deploy id=’41494′]



(Următoarea știre) »