1 Decembrie la Petrila

ziua-nationala-la-petrilaAutoritățile locale din orașul Petrila vor sărbători, pe 1 Decembrie, alături de toți cetățenii care doresc să fie în mijlocul comunității, Ziua Națională a României.

Sărbătoarea este programată să înceapă, în dimineața zilei de 1 Decembrie, la orele 10,30 la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila. Aici va avea loc o slujbă religioasă, urmată de un discurs aniversar al primarului Vasile Jurca și un spectacol artistic având ca temă Ziua Unirii, spectacol prezentat de artiștii componenți ai ansamblurilor ”Lirica” din Petroșani, ”Junii Petrileni” și ”Nedeia Petrileană” din Petrila.

La finalul manifestarilor culturale, participanții sunt invitați la o degustare de produse tradiționale și un pahar vin fiert sau ceai.

”Ziua Naţională a României, sărbătorită la data de 1 decembrie, este pentru noi, în primul rând, un prilej de a marca importanța unirii de la 1918 care a adus laolaltă toţi românii. Acum, la 1 decembrie 2016, este momentul când rememorăm şi cinstim pe cei care, de-a lungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român şi a spiritualităţii sale. Ziua Naţională ne face să reflectăm şi la prezent, la momentele dificile pe care le traversăm, iar exemplul înaintașilor noștri ne demonstrează că le vom putea depăși numai împreună. La 1 decembrie sărbătorim unitatea şi spiritualitatea unui popor care a avut şi are valori care merită cinstite așa cum se cuvine. Cu această zi începe şi perioada sărbătorilor de iarnă pe care le aşteptăm cu toţii, pentru a le petrece în familie. Urez petrilenilor şi românilor de pretutindeni un sincer: La mulți ani, petrileni! La mulți ani, România!”, spune primarul Orașului Petrila, Vasile Jurca.

[slideshow_deploy id=’41494′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »