1 Decembrie la Petroșani

primar tir la ziua nationalaZiua Națională a României va fi sărbătorită la Petroșani, pe 1 Decembrie, în cadrul unui calup de festivități și evenimente publice care vor avea loc, începând cu ora 11,00 în Parcul Central ”Carol Schreter”. Potrivit primarului municipiului Petroșani, aici va avea loc ceremonia ridicării drapelului pe catarg și câteva discursuri ale reprezentanților comunității.

Cetățenii municipiului Petroșani sunt invitați să participe atât la ceremoniile dedicate aniversării Zilei Naționale, cât și degustarea, după datină, a unei porții de fasole cu cârnați. În acest scop, autoritățile locale din Petroșani au pregătit 2000 de porții de fasole cu cârnați, care vor fi împărțite participanților la serbarea acestui eveniment în Parcul Central din Petroșani.

În cinstea Zilei Naționale a omâniei, primarul municipiului Petroșani le-a transmis locuitorilor acestei localități și un mesaj de felicitare în care arată că 1 Decembrie – Ziua României și a tuturor românilor este ziua în care spiritul națiunii române ne poartă, cu mândrie, prin galeriile istoriei. ”1 Decembrie este ziua în care istoria neamului rmânesc îmbracă veșmântul sărbătorii și al aprecierii celor care au luptat pentru identitatea noastră națională. La ceas de mare sărbătoare, vă invit, dragi cetățeni ai Petroșaniului și ai Văii Jiului să ne aducem aminte de momentele de glorie ale înaintașilor noștri, iar noi, urmându-le exemplul, să fim uniți și puternici asemeni tututor celor care au scris glorioasa carte de istorie a identității noastre naționale. Tuturor, vă doresc o zi de 1 Decembrie înălțătoare, solemnă, dar și multă sănătate, bucurie și ani mulți și fericiți,  înainte ! La mulți ani, România ! La mulți ani, români !”, spune în mesajul său adresat cetățenilor, primaul Tiberiu Iacob Ridzi.

[slideshow_deploy id=’19869′]



« (Știre anterioară)