”Aduceți-ne copiii înapoi acasă”, spun concetățenii noștri cărora le răsună în ureche urletul mut al singurătății.

Dincolo de dezinteresul unora, făcând abstracție de pasivitatea altora, există o categorie compactă de hunedoreni – identificabilă și vocală – care își cheamă copiii acasă.

afis-general-pmp

Este o realitate cutremurătoare. Tinerii continuă să părăsească județul Hunedoara. Copiii noștri pleacă din județ și chiar din țară tocmai pentru că aici nu își găsesc locul, nu își găsesc utilitatea.
Politicienii – cei care reprezintă mijlocul de transport al speranței – sunt rugați cu disperare să rezolve această problemă.
Acești copii nu vor reveni însă doar ca să fie acasă. Acești copii au nevoie de confortul social și economic pentru a simți noțiunea de acasă.
Județul Hunedoara și România au nevoie de strategii fundamentate de specialiști. De programe funcționale, adresate oamenilor.
”Primul loc de muncă pentru tineri”, proiectul susținut de echipa PMP Hunedoara și inițiat de Haralambie Vochițoiu, este un resort real atât pentru încurajarea antreprenorilor, cât și pentru convingerea tinerilor că țara lor nu i-a trădat și că are o ofertă reală pentru ei. Acest proiect acoperă nevoia de experiență profesională cerută de angajator, dar rezolvă și profesionalizarea reală a angajatului la locul de muncă.
Două milioane de români trăiesc în condiții de sărăcie extremă. În această categorie regăsim și tinerii care nu au luat examenul de Bacalaureat. Aceştia sunt tineri cu un handicap social puternic. Mulți dintre ei sunt condamnaţi la locuri de muncă de mizerie pentru tot restul vieţii. Facem ceva pentru ei? Vorbeşte vreun politician despre ei sau cu ei? Din păcate nu vorbeşte nimeni. Nu trebuie să-i dispreţuim pe oamenii ăştia. Sunt români ca noi, au drept de vot, merită să trăiască, merită îngrijiri medicale, merită educaţie, merită integrare social, un loc de muncă, demnitate.
Aceasta este parte din România pe care politicienii au tendința să o ascundă de ochii românilor. Pentru că acesta este rezultatul ineficiențelor strategiilor politice. Toată lumea vorbeşte de clasa de mijloc care reprezintă 17% dintre români şi care reprezintă vehiculul electoral.
NU putem împărţi România după culorile politice aflate la guvernare. Clasificarea românilor trebuie făcută printr-un test corect care să ofere şanse egale concurenţilor.
Ajută-ne să implementăm inițiativele noastre! Suntem sătui de vorbe goale!

BIROUL DE PRESĂ

[slideshow_deploy id=’41113′]



« (Știre anterioară)