La Deva a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne spitale din țară

sptal-deva3Aripa nouă a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost finalizată după patru ani de la demararea efectivă a lucrărilor. Clădirea pe 7 niveluri a fost inaugurată în prezența președintelului Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a vicepreședintelui Mircea Bobora, a conducerii spitalului și a cadrelor medicale care lucrează la SJU Deva. În ultimele luni, lucrările s-au derulat în ritm alert, la solicitare conducerii Consiliului Județean Hunedoara, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Deva.

În noul corp de clădire vor funcționa secțiile Terapie Intensivă, Chirurgie Generală, Nou-Născuți, ORL și Oftalmologie. Consiliul Județean Hunedoara are în pregătire proiectul de utilare cu mobilier și aparatură de specialitate a noii aripi. În termen de șase luni, adică până la finele lunii mai 2017, se estimează că secțiile se vor muta aici și vor deveni funcționale. După această dată, corpul vechi de spital va intra treptat în șantier, în funcție de fondurile alocate de către Ministerul Sănătății.

Unitatea fost dată în primire la începutul acestei săptămâni, în prezența președintelui Consiliuui județean Huneodara, Laurențiu Nistor și a vicepreșdintelui Mircea Bobora, dar și a unui numeros corp medical și invitați din mass-media.

sputaldeva4

***

spitaldeva2

[slideshow_deploy id=’41494′]