Paradă militară, de 1 Decembrie, la Vulcan

vulcan1Autoritățile publice locale sunt pregătite și la Vulcan așa cum se cuvine, pe măsura sărbătorii naționale a Românei, pentru întâmpinarea zilei de 1 Decembrie din acest an.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune că și în acest an evenimentul de la Vulcan va fi unul grandios, în acest sens efortului autorităților locale alăturându-li-se rezerviștii miltari din cadrul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Valea Jiului, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Colegiul Militar din Alba Iulia, Poliția locală și Jandarmeria. ”Vom avea pe 1 Decembrie o paradă miltară care va străbate bulevardul Mihai Viteazu, din zona PECO și până în Parcul Eroilor de la Școala gimnazială Teodora Lucaciu, unde se vor desfășura festivitățile prilejuite de aniversarea Zilei Naționale a României în municipiul Vulcan”, spune primarul Gheorghe Ile.

Acesta apreciază că, în cinstea acestui eveniment, la Vulcan va avea loc un ceremonial religios, câteva discursuri evocative cu privire la însemnătatea istorică a momentului 1 Decembrie 1918 și un spectacol artistic oferit de copiii talentați ai școlilor din municipiul Vulcan. De asemenea, cu acest prilej, primarul municipiului Vulcan va înmâna o mediale specială, emisă cu prilejul Centenarului Marelui Război, unor personalități publice dar și unor cetățeni însemnați ai Vulcanului. ”După toate aceste ceremonii, vulcănenii sunt invitați, după datină, la un pahar de vin fiert sau de ceai cald, în cinstea sărbătorii naționale a românilor, cărora încă de pe acum le adresez un călduros și sincer La mulți ani !”, mai spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

[slideshow_deploy id=’41494′]