UDMR propune proiectul județean ”Hunedoara 2020”

udmr szellUDMR a elaborat un program realist şi fezabil în vederea alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Acest program are întreaga complexitate a unui program de guvernare, acoperind toate domeniile, de la dezvoltarea infrastructurii până la fiscalitate şi de la educaţie şi cultură până la reforma pensiilor şi poziţia României în UE.

Pe lângă acest program general care se adresează Transilvaniei şi întregii ţări, UDMR a elaborat şi o viziune de dezvoltare a judeţului nostru care a fost intitulată ”Hunedoara 2020”. Aceasta îşi propune armonizarea direcţiilor de dezvoltare a judeţului cu viziunea europeană cuprinsă în Strategia ”Europa 2020”.

”Hunedoara este un judeţ de o complexitate deosebită. De aceea, numai prin definirea unor poli de dezvoltare putem să planificăm corespunzător viitorul judeţului. UDMR Hunedoara a definit cinci asemenea poli de dezvoltare şi cred că este clar pentru oricine că problemele din Ţara Moţilor, cele din Ţinutul Pădurenilor sau cele din Valea Jiului trebuie tratate diferenţiat”, a declarat Iuliu Winkler, candidatul UDMR Hunedoara la Senat. Potrivit acestuia, pentru zona centrală a judeţului, singurul plan viabil este constituirea unei zone metropolitane formată din Deva, Hunedoara, Călan şi Simeria.

pliant-udmr-valea-jiului”Putem să numim acest conglomerat conurbaţie sau zonă metropolitană. Acest lucru este mai puţin important. Este nevoie de viziune şi voinţă politică pentru a înţelege că numai armonizând dezvoltarea acestei zone urbane cu peste 100.000 de locuitori putem să ne folosim pe deplin de posibilităţile viitoare de dezvoltare”, a afirmat Winkler.

Candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaţilor Széll Lőrincz a subliniat faptul că dezvoltarea infrastructurii este esenţială pentru deschiderea Văii Jiului. ”Pentru a suprima enclavizarea de care suferă Valea Jiului, avem nevoie de finanţare consistentă şi finalizarea cât mai rapidă a legăturilor Văii Jiului cu Herculane, dar şi a reabilitării şi modernizării drumului naţional care parcurge defileul Văii Jiului, legând zona cu Târgu Jiu, favorizând astfel legăturile economice deja existente. Avem nevoie de modernizarea legăturilor rutiere cu judeţul Vâlcea, pentru a face posibile numeroasele proiecte în domeniul turismului, dar şi cele legate de potenţialul economiei montane din zonă”, a afirmat candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaţilor.

Széll Lőrincz susţine că în Valea Jiului trebuie dezvoltată şi infrastructura de comunicaţii care este vitală pentru viitorul zonei. ”Pentru noi, UDMR, deschiderea Văii Jiului nu înseamnă doar deschidere fizică prin infrastructură, ci şi o deschidere generată de schimbarea mentalităţilor şi punerea în valoare a potenţialului noii generaţii de tineri ai Văii. În acest proces, considerăm că Universitatea din Petroşani joacă un rol cheie. De aceea, vom continua să sprijinim proiectele de colaborare cu partenerii francezi din Belfort în vederea intensificării schimburilor de stagiari, de doctoranzi, a participării comune în programul Erasmus. Mai credem că viziunea «Valea Jiului-Valea Energiei», discutată cu partenerii noştri francezi, are un caracter profund european şi poate fi cheia viitorului Văii Jiului”, a adăugat liderul listei UDMR Hunedoara la Camera Deputaţilor.

Comandat: UDMR Hunedoara; Executat: Exclusiv Media Group; CUI AEP mandatar financiar: 13160001

[slideshow_deploy id=’41812′]