Traian Băsescu, la Hunedoara: România are nevoie de un sistem de sănătate adresat pacientului, nu în favoarea celor care produc medicamente

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a întâlnit, sâmbătă, la Hunedoara, cu electoratul.

pmp-hunedoara

Traian Băsescu a subliniat în fața hunedorenilor nevoia unei noi legi a sănătății care să acopere cerințele unei societăți civilizate.

„România are nevoie de o nouă Lege a sănătății care să pună în centrul sistemului pacientul, cetățeanul și nu interesele celor care vând medicamente sau ale celor care vând echipamente către spitale și care sunt acum marii beneficiari ai sistemului de sănătate. Am vrut să schimbăm legea, nu s-a putut, dar o avem depusă în Parlament”, a declarat, sâmbătă, la Hunedoara Traian BĂSESCU.

Fostul președinte e reamintit, în Hunedoara, rolul nociv al manipulării cetățeanului care a fost scos în stradă la momentul în care Guvernul Boc a vrut să realizeze această lege a sănătății.

„Am vrut cu Guvernul Boc, vă amintiți, să facem o nouă lege a sănătății prin care alocarea să se facă înspre cetățeanul bolnav și nu înspre spital. Rezultatul a fost că atunci au ieșit în stradă mii de bucureșteni care ne-au cerut să abandonăm noua lege. Oamenii au fost scoși în stradă în baza unor minciuni și anume că se voia privatizarea sistemului. Rezultatul l-ați văzut la Colectiv. Rezultatul îl simțim în fiecare zi și vedem și ce se întămplă în spitale”, a explicat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a precizat că această lege este depusă în Parlament și are nevoie de sprijinul unor politicieni care să gândească în interesul românilor.

Președintele Traian Băsescu a venit, sâmbătă, în județul Hunedoara la invitația președintelui PMP Hunedoara, Haralambie Vochițoiu.. Alături de fostul presedinte s-a aflat și europarlamentarul Siegfried MUREȘAN, dar si candidații PMP Hunedoara pentru alegerile parlamentare.

BIROUL DE PRESĂ

[slideshow_deploy id=’41113′]