CEH și-ar putea opri activitatea

Complexul Energetic Hunedoara și-ar putea opri activitatea. Toate conturile societății au fost blocate, la o săptămână de la o decizie a instanței prin care se suspendau executările silite. Nu vor putea fi plătite salariile celor de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului şi nici facturile către ROMGAZ. Asta înseamnă că cele două termocentrale ar putea fi oprite, dacă nu se găseşte rezolvare.

ceh

“Toate conturile sunt blocate. Hotărârea instanţei prin care se suspendau executările silite a fost interpretată, iar cei de la Transelectrica nu fac nicio plată. Astăzi aveam de încasat undeva la peste un milion de lei, ceea ce ar fi însemnat să asigurăm o parte din banii necesari pentru plata salariilor de la SNIMVJ şi o parte din factura către ROMGAZ. Suntem exact ca în situaţia de marţi (29 noiembrie – n.r.)”, a declarat Michael Melczer, directorul general al CEH.

Săptămâna trecută, Tribunalul Hunedoara a admis solicitarea Complexului Energetic Hunedoara privind suspendarea executărilor silite. CEH se confruntă deja cu patru cereri de insolvenţă, trei din partea creditorilor şi o cerere voluntară de intrare în insolvenţă. Prima cerere de acest gen se va judeca în data de 7 decembrie. Mai exact, Tribunalul Hunedoara va judeca cererea de insolvenţă depusă de ARMOR Security.

[slideshow_deploy id=’24093′]