Chiar mai credeți gogoșile astea?

Din 2004, la fiecare scrutin electoral care are loc în România, auzim aceleași sloganuri și aceleași cuvinte: PSD este un partid de comuniști! PSD este corupt! PSD trage Țara înapoi! De la câștigarea alegerilor prezidențiale de către Traian Băsescu încoace, practic, toate atacurile la adresa PSD au respectat acest calapod.

foto-electoral

Urmarea a fost că, în mintea unei părți întinse a electoratului românesc, s-a cuibărit această idee, anume că PSD ar reprezenta cumva fostul partid comunist, care și-a asumat, de fațadă, eticheta de social-domocrat.

Ceea ce nu știe alegătorul din România este că toată această mascaradă stupidă nu este decât o tehnică îndelung exersată de manipulare. Ideea e simplă: repeți același lucru de atâtea ori cât e nevoie ca să fii crezut. Cineva a spus așa: spune o minciună o singură dată și vei fi taxat drept mincinos. Repet-o de o sută de ori și se vor găsi câțiva care să te creadă. Iar dacă o repeți de un milion de ori, minciuna va deveni adevăr! Nu contează dacă ai sau nu dreptate. Contează doar să repeți ceea ce vrei să fixezi în mintea oamenilor.

Toată tehnica de comunicare a PDL și mai apoi a PNL s-a bazat pe acest principiu, enunțat mai sus. Oamenilor nu le-a explicat nimeni că ignoranța, nepăsarea, lipsa de informație și credulitatea se plătesc scump! Mai ales lipsa de informație și credulitatea!

Să vorbești azi, la 27 de ani de la sfârșitul regimului comunist din România, despre un PSD comunist e o probă, iertați-mi expresia, de prostie suverană! PSD are o rată de înnoire pe țară a candidaturilor de 85%. Practic, din 100 de candidați, 85 sunt oameni noi. Mai mult de jumătate din candidații PSD sunt tineri. Oferta de guvernare a PSD, singura din aceste alegeri generale coerentă și rațională, bazată pe principiile economiei de piață și pe înțelegerea mecanismelor economice capitaliste, este, dacă vreți, infinit mai realistă decât spoiala cu frazele copiate de PNL. Unde vedeți comunism aici?

Să arunci întreaga corupție din societatea românească, pe umerii unui singur partid e iarăși o dovadă de crasă neînțelegere a realităților românești. Și să fim serioși: cel mai mare nivel al corupției din România a fost înregistrat pe vremea guvernării Băsescu-Boc-Udrea. Adică pe vremea unei guvernări de dreapta. Aproape tot eșalonul 2 din fostul PDL a trecut la PNL, se regăsește azi în partidul care vrea să ne convingă de faptul că Dacian Cioloș e salvarea României! Aceeași oameni care l-au susținut pe Băsescu și Boc să taie salariile și pensiile și să arunce economia României în abisul crizei, prin împrumutul de la FMI și Banca Mondială, sunt azi membri ai noului PNL. Să fim serioși. Chiar mai credeți gogoșile astea?

Dorin Avram

[slideshow_deploy id=’41494′]