Startul sezonului de colinde, marcat la Vulcan printr-un regal artistic

dorulet2La Vulcan, seara de Ajun de Moș Nicolae aduce, în fiecare an, nu doar feeria de culori generată de aprinderea luminilor ornamentale de sărbătoare pe străzile orașului, ci mai ales startul oficial al sezonului de colinde.

La fel s-a întâmplat și în acest an, când sala Cinematografului Luceafărul s-a umplut până la refuz de oamenii care au vrut să ia parte la startul oficial al sezonului de colinde. Mai ales că, pentru acest an, administrația locală vulcăneană a pregătit un adevărat regal atistic, aducând la Vulcan, într-un concert extraordinar, Corala Ortodoxă Bărbătească ARMONIA a Arhiepiscopiei Tomisului – Constanța. ”Prestația artistică a acestui cor magistral a umplut inimile tuturor celor prezenți. Mulțumesc în numele tuturor vulcănenilor pentru acest cadou superb de Moș Nicolae și de asemenea mulțumesc părintelui paroh Ionel Onuț, pentru inițiativă”, a spus primarul Gheorghe Ile, prezent, ca de obicei, la momentele importante din viața urbei.

Seara de colinde de la Vulcan a prilejuit o reîntâlnire la fel de emoționantă cu artiștii din noua generație a Grupului ”Doruleț”, ajuns la vârsta de 14 ani de când, tot într-o seară de Moș Nicolae, acesta lua ființă la Vulcan, grație inițiativei unor copii talentați și iubitori de frumos, mobilizați și, mai apoi, instruiți de inimosul prof. Doina Bughe. ”S-au împlinit astăzi 14 ani de când, grație doamnei prof. Doina Bughe, a luat ființă la Vulcan grupul artistic Doruleț, un ambasador al tradițiilor, folclorului și talentului copiilor din municipiul Vulcan. ca în toți acești 14 ani, Doruleț și Doina Bughe au fost prezenți la spectacolul de colinde, unde au primit aplauzele și felicitările care li se cuvin pentru întregul palmares muzical obținut în acești ani”, spune Gheorghe Ile primarul Vulcanului.

colidevulcan2

Acesta precizează, de asemenea că frumusețea unei seri de colinde care afăcut seara de Ajun de Moș Nicolae de la Vulcan, una cu adevărat specială a fost întregită de prestația colindătorilor de la școlile nr.4 și 6 din Vulcan,  de grupurile corale Voioșii ( coordonați de doamna învățătoare Angela Stănilă) și Glasuri de Argint ( coordonați de doamna profesoară Felicia Frigea), dar și de ansamblul Asociației Muzicale Lirica din Petroșani, condusă de prof. Tiberiu Coconeț. care  au adus pe scena cinematografului frumoasele noastre colinde strămoșești.

colindevulcan1

Colindele de Crăciun și An Nou vor răsuna la Vulcan, zi de zi, în cadrul neoroaselor activități programate în acest sens atât la Primărie, ct și la școlile din oraș, dar și la evenimentele publice cre vor urma până după Anul Nou.

dorulet1

colindevulcan5

colindevulcan6

colindevulcan7

colindevulcan3

colindevulcan8

colindevulcan9

[slideshow_deploy id=’41494′]