Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi marcată la Petroşani

Primăria municipiului Petroşani a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Veseli, optimişti. Aşa au fost zecile de copii, cu dizabilităţi, care au acaparat sala de marmură a Primăriei Petroşani. Aceşti copii duc pe umeri o povară mare, dar voioşia şi ambiţia lor îi ajută să învingă toate obstacolele.

img_5120

“Ziua de 3 decembrie este sărbătorită la nivel mondial ca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Există printre noi oameni care se deosebesc faţă de celelalte persoane printr-o abilitate în minus, fie ea de natură fizică sau psihică sau locomotorie. fiecare om are anumite preocupări, are anumite responsabilităţi, fapt care face să fie tot timpul prezenţi unii alături de ceilalţi. Dizabilitate este o responsabilitate socială, o implicare activă în viaţa socială a tuturor. Noi trebuie să fim în permanenţă alături de aceste persoane”,  a spus Nicolae Florin, viceprimarul municipiului Petroşani.

Toţi copiii prezenţi la Primăria Petroşani au primit cadouri. Persoanele cu dizabilitati sarbatoresc pe 3 decembrie, in fiecare an, Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap. Aceasta zi a fost adoptata de ONU in 1992, pentru a motiva populatia sa inteleaga efectele dizabilitatilor si pentru a combate discriminaea.

[slideshow_deploy id=’27126′]