Veste excelentă!Toţi angajaţii vor primi tichete CADOU în valoare de 150 de lei pentru perioada Crăciunului

Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede ca angajatorii trebuie să ofere tichete cadou angajaţilor sau copiilor minori ai acestora pentru perioada Crăciunului.

tichete-cresa

Acestea sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajatori, cât şi pentru salariați și pot atinge valoarea de 150 de lei.

Scutirea totală de impozite se aplică tuturor tichetelor şi cardurilor cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Crăciun, Paşti, 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie.

Tichetele și cardurile de cadouri sunt neimpozabile, dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

Începând cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite şi de la plata impozitului de 16% la nivelul angajaţilor. Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele şi cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol şi sunt deductibile în limita a 2% din profitul contabil, şi scutite de contribuţiile sociale.

Pe fondul scutirii de taxe, creşte cu 20% numărul companiilor care vor oferi tichete cadou de Crăciun.

cyd.ro

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »