Ajutorul pentru încălzire

Persoanele cu venituri mici pot cere ajutor de încălzire de la primărie. La Petroșani, sute de persoane şi-au depus dosarele pentru a beneficia de ajutoare de încălzire. Chiar şi aşa, numărul beneficiarilor este mai mic faţă de anul trecut. Persoanele care se încadrează în categoria beneficiarilor,d ar nu şi-au depus încă dosarele pot face acest lucru până în luna martie.

termoficare-bani

“Am fost depuse 101 dosare pentru încălzirea pe bază de combustibil solid, lemn/cărbuni, 96 de dosare pentru gaz, 67 de dosare pentru energia electrică şi 42 de dosare pentru termoficare”, a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

Anul trecut, pentru perioada noiembrie 2015-martie 2016 numărul dosarelor depuse a fost mai mare.

“Pentru perioada noiembrie 2015-martie 2016 au fost depuse 103 dosare pentru încălzirea cu combustibil solid, 133 de dosare la gaz, 71 pentru energia electrică şi 53 pentru termoficare”, a mai spus sursa citată.

În situaţia în care consumatorii vulnerabili îndeplinesc condiţiile de acordare pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective şi începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data prevăzută mai sus.  În sezonul rece 2016 – 2017 formularul de cerere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, energie electrică, gaze naturale ori combustibili solizi sau petrolierii este unic, iar plata ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne se va realiza integral, pentru toată perioada sezonului rece.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



(Următoarea știre) »