Hunedoara: Nou termen de judecată în cererile de insolvență ale Complexului Energetic

cehTribunalul Hunedoara a fixat, luni, un nou termen de judecată în două dosare prin care se solicită insolvența Complexului Energetic Hunedoara (CEH), după ce Sindicatul ‘Noroc Bun’ de la Mina Livezeni a depus o cerere de intervenție în interes propriu, în ambele cauze.

”S-a fixat termen pe 14 decembrie. Sindicatul ‘Noroc Bun’ a depus o cerere de intervenție în interes propriu și n-a timbrat-o. Ea trebuie timbrată cu o taxă judiciară de 200 de lei și trebuie studiată”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Prima solicitare de declarare a insolvenței CEH, ce trebuia judecată luni, a fost depusă la Tribunalul Hunedoara de către două firme private. Una dintre acestea are de primit de la CEH suma de 3,13 milioane lei, în timp ce a doua firmă are de recuperat 309.540 lei, conform datelor înscrise în tabelul preliminar al creanțelor CEH la data de 23 august 2016.

Cea de-a doua cerere de intrare în insolvență a fost depusă chiar de către administrația CEH. Este pentru a treia oară când CEH solicită declanșarea procedurii de insolvență, apreciind că aceasta ar putea salva compania de la faliment.

CEH a mai fost în procedură de insolvență în perioada ianuarie — mai 2016, după care sentința Tribunalului Hunedoara a fost desființată de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia și dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva. Pe 23 iunie, Tribunalul Hunedoara a decis reintrarea în insolvență a CEH, însă pe 8 noiembrie CA Alba Iulia a hotărât scoaterea de sub insolvență a companiei.

În cadrul CEH lucrează peste 5.000 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’36591′]