Câte ouă ai voie să mănânci, pe săptămână

Ouăle conțin mulți nutrienți necesari organismului, precum proteine, fosfor și vitamina B 12, însă au o reputație rea din cauza conținutului ridicat de colesterol. Un ou mediu are 186 de mg de grăsime, aproximativ 62% din cantitatea zilnică recomandată. Specialiștii în sănătate avertizează, astfel, consumatorii să nu exagereze cu numărul de ouă pe care le consumă într-o săptămână.
oua-in-tigaie

Care este legătura între consumul de ouă și bolile de inimă

Doza zilnică recomandată de colesterol era de aproximativ 300 de mg, însă un raport științific din 2015, efectuat de Comitetul Consultativ de Recomandări Alimentare, arată că nu există un risc al consumului exagerat de colesterol din alimentație, potrivit livestrong.com. Astfel, oamenii sănătoși pot mânca un ou pe zi fără să se expună riscului de a suferi un infarct sau accident cerebral, după cum se arată și într-un articol publicat în Jurnalul Britanic Medical din 2013. Bolnavii de diabet, însă, ar trebui să consume ouă mai rar, pentru că sunt mai expuși riscului de accidente vasculare.

realitatea.net
[slideshow_deploy id=’36590′]