Jandarmii montani monitorizează zonele cu risc

Militarii din cele trei posturi montane din Valea Jiului ale Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara sunt în alertă și și-au intensificat măsurile asigurate în stațiunile turistice și pe traseele montane.

jandarmi-montani

Totodată, jandarmii montani vor supraveghea cu atenție zonele cunoscute că prezintă risc pentru siguranța turiștilor. Mobilizarea vine ca urmare a alertelor de vreme rea ale meteorologilor și se desfășoară în toate stațiunile din țară unde sunt posturi ale Jandarmeriei Montane. Astfel, aproximativ 250 de jandarmi montani acţionează zilnic, la nivel național, pentru menţinerea unui climat de siguranță în mediul montan, precum şi pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Jandarmeria Montană atenționează ca principalele evenimente nedorite care au loc în regiunile montane se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat şi aventurării turiştilor în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise în această perioadă a anului și pot deveni periculoase. În Valea Jiului sunt trei posturi ale jandarmilor montani care acționează în masivele Parâng, Vâlcan dar și în zona Retezatului.
 
[slideshow_deploy id=’27028′]