UGAT- Valea Jiului are baza pentru primele proiecte

Ministerul Fondurilor Europene, prin Direcția Generală Asistență Tehnică, publică noul Ghid al Solicitantului — condiții specifice de accesare a fondurilor din Programul Operațional Asistență Tehnică 2014 — 2020.

big_valea_jiului

Documentul aduce și o noutate în ceea ce privește marja de suplimentare a bugetului prevăzut în fișa de proiect aprobată față de bugetul ce va fi justificat în cererea de finanțare, care a fost stabilită la 10% din valoarea prevăzută în fișa de proiect. Totodată sunt introduși noi beneficiari, precum Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, și Secretariatul General al Guvernului — Cancelaria Prim-Ministrului, prin Unitatea Guvernamentală de Asistență Tehnică, cu rol de coordonare a pregătirii și implementării de proiecte strategice integrate în trei zone mai puțin dezvoltate (Valea Jiului, Roșia Montană-Munții Apuseni și comunitățile marginalizate din Moldova).

Până la data de 31 decembrie 2016, vor fi depuse proiecte aferente perioadei 2015 — 2016. Planul de proiecte 2015 — 2016, ultima versiune aprobată, cuprinde 70 de proiecte în valoare eligibilă de peste 749,62 milioane lei, din care au fost primite 41 proiecte.

[slideshow_deploy id=’17636′]