Reabilitarea DN 76 aproape de final

Reabilitarea DN 76, Deva-Oradea, se apropie de final. Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, susține că drumul național 76, cel care face legătura între Deva șI Oradea arată ca după bombardamente. Oficialul mai subliniază că reabilitarea acestui drum a fost una din prioritățile sale în momentul preluării portofoliului de la Ministerul Transporturilor.

14-autostrada-evz-605x

„Al doilea proiect pe care l-am luat personal a fost DN 76, Oradea – Deva, de 160 de kilometri. Drumul acesta, nu știu dacă ați fost pe el, dacă ar fi fost acolo un război sau un bombardament nu putea să arate mai rău. Eu nu am văzut așa ceva pe unde am fost în lume. Fusese făcut până în anii ’50. Apoi, faptul că a fost trafic foarte greu, drumul nefiind proiectat pentru așa ceva, s-a deteriorat foarte mult și a fost foarte greu de lucrat sub trafic. Noi ne-am angajat pentru sfârșit de noiembrie, calea de rulare a fost de fapt gata pe 5 decembrie. Sincer să fiu, la un proiect care a început din 2008 și pe care am reușit să îl terminăm în cinci luni, ar fi pe undeva păcat să vorbim de 2-3 zile de întârziere. Acum se circulă pe DN 76 fără stopuri. Mai trebuie făcute rigole, parapete, dar astea se vor termina la primăvară”, a declarat Sorin Buşe, potrivit Agerpress.

Carosabilul este inclus și în categoria drumurilor europene. Primele contracte de Reabilitare a DN76 (E79) Deva-Oradea au fost semnate în vara anului 2009. Valoarea totală a Proiectului este de 932.977.318 lei, din care contribuţia Comisiei Europene este de 85% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

[slideshow_deploy id=’20328′]