Românii își pot plăti acum și taxele la bugetul de stat prin sistemul electronic ”Ghișeul.ro”

ghiseulPersoanele fizice isi pot plati din 14 decembrie 2016 obligatiile fiscale si prin intermediul www.ghiseul.ro. ANAF a finalizat procedura de achizitie publica a serviciilor de acceptare a platilor online de impozite, taxe si contributii cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul National Electronic de Plati (www.ghiseul.ro), si a incheiat cu trei banci un Acord cadru valabil 32 de luni.

ANAF a fost inrolat in sistemul Ghiseul.ro, astfel ca, incepand de miercuri, 14 decembrie, contribuabilii persoane fizice si PFA-urile pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole, a anunțat Minsterul Comunicațiilor.

Totodata, pot fi platite online contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati, precum si amenzile judiciare.

”După mulți ani de pași insuficienți în direcția simplificării relației dintre cetățean și stat, de azi, plata taxelor și impozitelor se poate face online, prin ghișeul.ro. În era digitală oamenii nu trebuie să mai consume timp și nervi pe la ghișee. Acesta a fost scopul măsurilor de debirocratizare și digitalizare pe care le-am gândit în acest an”, a declarat Primul Minstru Dacian Cioloș.

Iată cae sunt taxele ce pot fi plătite, de astăzi, prin sistemul electronic Ghiseul.ro

taxe-ghiseul-ro

[slideshow_deploy id=’24093′]