De necrezut! Guvernul a dat verde „hingherilor” de mașini!

Pe final de mandat, Guvernul Cioloș a dat o hotărâte care-i va irita foarte tare pe români. Mai exact, tehnocrații dau verde la ridicat de mașini. Purtatorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu sugerează că de data aceasta procedurile din textul de lege vor bloca abuzurile, însă dacă citiți prevederile cu atenție veți vedea că lucrurile vor fi exact ca înainte, iar firmele de ridicări mașini se vor îmbogăți din nou peste noapte.

„Ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar se va realiza conform unor reguli stabilite de Guvern printr-o hotarare adoptata joi, prin care s-a modificat si completat Regulamentul de aplicare a ordonantei de urgenta 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice, astfel incat sa fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicarii acestei masuri.

Procedura instituita de Guvern nu vizeaza un rol punitiv, acest lucru intrand in sfera raspunderii contraventionale, si propune un set de reguli procedurale care sa descurajeze aparitia practicilor abuzive si deturnarea scopului masurii intr-unul comercial, adica samsarii de masini, cei care ridicau masini”, a declarat Iolu, intr-un briefing la Palatul Victoria.

Potrivit lui Iolu, reglementarea stabileste clar faptul ca ridicarea vehiculului reprezinta masura tehnico-administrativa pe care politistul rutier o poate dispune in una din situatiile prevazute de articolul 143 din Regulament, cand vehiculul stationeaza neregulamentar pe partea carosabila, respectiv:

In toate cazurile in care e interzisa oprirea voluntara, in zona de actiune a indicatorului cu semnificatia „Stationarea interzisa” si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii, pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 metri, in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice, in pante si in rampe, in locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia „Stationare alternanta””, spune Liviu Iolu.

bugetul.ro