De Crăciun, fii mai bun! În Valea Jiului, Moșul vine pe bicicletă

„Moș Crăciun cu plete dalbe

A sosit de prin nămeți,
Să aducă daruri multe,
La fetițe și băieți.”

După cum spun și versurile colindului de Crăciun, așa s-a întâmplat duminică în Valea Jiului. Numai că Moșul nu a venit cu reni și sanie, așa cum îl știm din legende, el a sosit pe bicicleta. Și nu a venit singur!

El a avut zeci de ajutoare, toate pe bicicletă, colindând Valea Jiului în lung și-n lat, împărțind daruri, bucurie și speranță, din tolba lui cea roșie încărcată cu jucării, hăinuțe și dulciuri multe, pentru copiii cuminți.

Acțiunea sportivilor de la San Montan, ” De Crăciun, fii mai bun!”, nu mai este un eveniment inedit pentru Valea Jiului. De câțiva ani, acești sportivi minunați ne-au obișnuit cu o continuitate în preajma sărbătorilor de iarnă.

Ajutați de oameni sufletiști, care au făcut donații în jucării, hăinuțe, dulciuri și bani, Moșii San Montan au împărțit aceste daruri pentru copiii de la „Children’s Home” din Lupeni, „Salvați Copiii” din Petrila și „Casa Speranței” din Baru.

Chiar dacă nu mai este un eveniment inedit, de fiecare dată ne surprind prin bucuria, veselia și optimismul lor, reușind să alunge orice urmă de tristețe din sufletul tuturor acelora care îi întâlnesc pe traseul lor prin toată Valea Jiului.

„MULȚUMIM TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT ÎN VREUN FEL LA ACȚIUNEA „DE CRĂCIUN FII MAI BUN”, (celor care au ajutat financiar, au donat jucării, hăinuțe, dulciuri, celor care au ajutat la „ATELIERUL LUI MOȘ CRĂCIUN”… și nu în ultimul rând celor care au ales să fie „MOȘ CRĂCIUN” pe bicicletă și au pedalat alături de SAN MONTAN). DUMNEZEU să vă dea sănătate și să vă binecuvânteze pentru gestul de a aduce bucurie unor copii care au nevoie de tot ce le putem dărui din bunătatea sufletului nostru! SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR!” (San Montan)

Imagini: Vasile Laurențiu Sorin, San Montan

[slideshow_deploy id=’36591′]



« (Știre anterioară)