PSD schimbă ”garda” la conducerea Consiliului județean Hunedoara. Mircea Bobora este noul președinte.

nistor-si-boboraLiderul PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor a demisionat astăzi din funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara, funcție pe care a deținut-o în urma alegerilor locale din iunie 2016 câștigate în județul Hunedoara de PSD.

Nistor va rămâne însă consilier județean până la momentul depunerii jurământului de învestitură în calitatea de deputat, în care a fost ales la alegerile legislative din 11 decembrie 2016.

”Vreau să vă mulțumesc pentru perioada în care am colaborat, o perioadă pe care o consider rodnică pentru județul Hunedoara. Mulțumesc ambelor partide din componența Consiliului județean Hunedoara pentru efortul de a înțelege că majoritatea proiectelor au fost în interesul cetățenilor județului nostru. Regret că plec, dar în partidul nostru e disciplină și trebuie să respect acest lucru. Chiar și după plecarea mea, sunt convins că întreg Consiliul Județean va lucra la fel de bine cu noua conducere. Vă recomand, dacă îmi permiteți, să vă gândiți bine asupra problemelor județului Hunedoara. Politica cetățeanului trebuie făcută aici. Îi asigur pe cetățenii județului Hunedoara că proiectul cu care am candidat la alegerile locale va fi dus la îndeplinire de colegii mei din PSD”, a declarat Laurențiu Nistor, de pe acum fostul președinte al Consiliului județean Huneodara.

După încheierea ședinței extraordinare a Consiliului județean Hunedoara, vicepreședintele Mircea Bobora a convocat o nouă reuniune, de îndată, a forului legislativ județean, cu un singur punct pe ordinea de zi: alegerea unei noi echipe de conducere în fruntea Consiliului județean Huneodara.

PSD, care deține majoritatea în Consiliul județean Hunedoara l-a propus drept succesor al lui Nistor în funcția de Președinte al CJH pe actualul vicepreședinte Mircea Bobora. O altă propunere a venit din partea PNL care a susținut candidatura pentru acest post a consilierului județean Vetuța Stănescu. În urma votului exprimat de cei 32 de consilieri județeni prezenți (liberalul Florin Mârza fiind absent la votul de astăzi), propunerea PSD a fost votată cu 19 voturi ”pentru”, alte 13 voturi fiind obținute de candidatul propus de PNL. În urma acestui vot politic, Consiliul județean Hunedoara urmează să fie condus, începând de astăzi de social-democratul Mircea Bobora.

Noul președinte al CJH, Mircea Flaviu Bobora s-a născut în data de 2 februarie 1951, Hunedoara. Este absolvent al  Facultății de Mine din Petroșani, promoția 1977. Din 1981 și până în 2000 a fost șef de secție și director tehnic la societatea Casial Deva, iar între 2000 – 2004 a condus firma Casial în calitate de director general. Din 2004 și până în 2016 a îndeplinit funcția de director al Heidelberg Cement Deva. A fost ales ân funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, în iunie 2016. În plan politic, Mircea Bobora este vicepreședinte al PSD Hunedoara, partid în care activează de la înființarea acestuia. În 1996, în calitate de consilier județean al PDSR a mai candidat pentru funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara, dar a pierdut atunci, la o diferenă de un vot, în fața democratului Gheorghe Barbu. În alegerile din decembrie 2016, Bobora a fost șeful campaniei electorale a PSD în județul Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27126′]