La Lupeni, impozitele rămân aceleași și în 2017

lupeni-primariaNivelul taxelor și impozitelor locale va rămâne la același nivel cu cel din anul 2016 și în anul care urmează. Decizia, propusă de primarul Cristian Resmeriță a fost votată în mod favorabil de Consiliul local.

Edilii spun însă că, din rațiuni care țin de obligativitatea gestionării colective, la nivelul întregii Văi a Jiului, a serviciului de colectare a deșeurilor menajere, începând cu anul 2017 va fi introdusă, la fel ca în toate localitățile Văii Jiului, o taxă pe gunoi, care va fi colectată la primărie.

“Pentru anul viitora vom menține taxele locale de la nivelul anului 2016. Se va introduce taxa la gunoi, în valoare de 7,5 lei/persoană. Am făcut în așa fel încât și această taxă să fie în așa fel stabilită, încât ea să aibă un nivel cât mai suportabil pentru cetățeni. Taxa pe gunoiul menajer va fi plătită din anul viitor la Primărie și vom căuta soluții pentru ca plata acesteia să se facă la ghișee amenajate astfel încât să evităm aglomerațiile și statul la cozi”,  a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

La fel ca și în acest an, adminstrația din Lupeni va acorda bonificații celor care-și achită, în mod prioritar taxele și impozitele locale. Astfel, contribuabilii care își vor achita taxele și impoztele locale până la sfârșitul lunii martie 2017 vor beneficia de o bonificație de 10% din valoarea acestora.

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »