Tehnică nouă la I.S.U. Hunedoara

Proiectul “Răspunsul eficient salvează vieţi II” derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are ca obiective creşterea capacităţii de răspuns la inundaţii, alunecări de teren, incendii şi creşterea eficienţei intervenţiilor în zonele greu accesibile, prin dotarea cu echipamente şi mijloace tehnice moderne. Bugetul proiectului, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi derulat în perioada 2 septembrie 2016 – 31mai 2017, este de 110.365.921 de lei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara este printre primele 5 din țară în dotarea căruia intră un nou timp de autopompă cisternă cu capacitate mărită.

Este vorba despre autospeciala de tip SCANIA ce are în componență scule și accesorii pentru intervenția la incendii. Autospeciala dispune de tracțiune 6×6 și poate fi utilizată și în teren accidentat. Rezervorul poate înmagazina 9000 litri de apă şi 1.000 litri de spumogen și poate transporta și apă potabilă. Autospeciala mai are în dotare și un tun pentru apă și spumă cu acționare manuală. Autospeciala dispune de o pompă de joasă și înaltă presiune, care poate dispersa 3.000 de litri de apă pe minut, precum și de generator de curent electric și sistem de iluminat la locul intervenției.

Tot prin acest proiect, în dotarea I.S.U. Hunedoara au intrat două microbuze, cu 17 locuri, pentru transportul personalului la locul intervenției.

Pompierii hunedoreni au mai fost dotați și cu un autocamion pentru intervenții pe teren accidentat fiind dotat cu troliu, iar garda la sol ridicată îi permite deplasarea în zone greu accesibile. Autocamionul va fi utilizat pentru transportul materialelor și utilajelor la intervențiile de amploare, în principal la inundații și incendii de pădure.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean se arată încântat de noile achiziții și spune că tehnică ce a intrat în dotarea inspectoratului este una deosebit de utilă în contextul în care, marea majoritate a autospecialelor de stins incendii, existente la nivelul județului Hunedoara au o vechime de câteva zeci de ani.

[slideshow_deploy id=’27028′]