Fără prime și bani pentru salariile compensatorii

 

Angajații Complexului Energtic Hunedoara nu vor beneficia de prime cu ocazia sărbătorilor de iarnă și nici de tichete de masă. Mai mult, nici disponibilizații s-ar putea să nu își primească luna aceasta prima tranșă din sumele compensatorii.

“Continuarea acestei stări în care Complexul Energetic Hunedoara nu este în insolvență generează grave dezechilibre în activitatea CEH. Acestă neintrare în insolvență are două aspecte extrem de neplăcute. Drepturile din CCM care revin angajaților, tichetele de masă și tichetele cadou pentru Crăciun, nu vor putea fi plătite. Am informat oamenii despre acest aspect. Nu vor putea fi plătite salarile compensatorii către angajații care au fost afectați de concedierea colectivă. Un alt aspect extrem de neplăcut și dureros ar fi oprirea activității. Am avut discuții atât cu conducerea CEH, cât și la Ministerul Energiei și am solicitat să găseasc soluții pentru a nu se întâmpla acest lucru. Este responsabilitatea maximă a conducerii ca acest lucru să nu se întâmple”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Oamenii își pun speranța în decizia instanței. Dacă săptămâna viitoare, CEH intră în insolvență, sindicaliștii susțin că drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă trebuie respectate.

Dacă pe data de 27 decembrie intrăm în insolvență este foarte important ca echipa managerială, dar și administratorul judiciar care va veni să înțeleagă că acest CCM trebuie respectat în integralitatea lui. Noi am spus de la început că suntem un partener corect și constructiv atâta timp cât drepturile din CCM se respectă. Când din diverse motive, CCM nu se respectă nici noi nu mai putem fi un partener constructiv. Echipa de conducere de la CEH conștientizează că respectarea CCM este importantă atât pentru noi ca organizație sindicală, cât și pentru angajații. Mai mult, fostul nostru coleg, Petre Nica a semnat acel contract colectiv de muncă”,  a mai spus sursa citată.

[slideshow_deploy id=’19661′]