Consiliul local Lupeni a aprobat bursele școlare pentru elevi

burse-lupeniElevii cu performanțe la învățătură, dar și cu probleme sociale, din municipiul Lupeni vor primi, în anul școlar 2016-2017, o serie de burse școlare. În acest sens, proiectul e hotărâre inițiat de primarul Cristian Resmeriță a fost aprobat în unanimitte de consilierii locali în ședința de îndată a Consiliului Local Lupeni, care a avut loc miercuri.

Potrivit primarului Cristian Resmeriță,  bursele sunt acordate la solicitarea directorilor instituțiilor de învățământ de pe raza municipiului Lupeni, în cadrul proiectului de hotărâre fiind aprobate toate propunerile făcute de aceștia.

Astfel, în anul școlar 2016-2017 la Liceul Teoretic ” Mircea Eliade” (inclusiv Scoala nr. 2 ) vor fi acordate un număr de 275 burse; din care 2 burse de performanță; 195 de burse de merit, 20 de burse de studiu și 58 de burse sociale. Similar, pentru  Liceul Tehnologic au fost aprobate 20 de burse, după cum urmează: 9 burse de merit și 11 burse sociale. La Școala Gimnaziala Nr. 3 vor fi acordate 132 burse, din care: 48 de burse de merit; 10 burse de studiu și 74 de burse sociale.

Potrivit deciziei adoptate de autoritățile locale din Lupeni, cuantumul burselor va fi de 100 de lei/lună – pentru bursele de performanță; 75 de lei/lună pentru bursele de merit; 50 de lei/lună pentru bursele de studiu, respectiv 50 de lei/lună pentru bursele sociale.

[slideshow_deploy id=’20328′]