Avertizare meteorologică: Cod galben de viscol și ninsori în 15 județe , de la ora 22:00

Un număr de 15 județe din sudul, centrul și estul țării vor intra, joi seara, de la ora 22:00, sub Cod galben de ninsoare și viscol, avertizarea meteorologilor fiind valabilă până vineri, la ora 20:00.

Județele atenționate sunt Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul menționat, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Meteorologii avertizează că va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50 — 70 kilometri/oră. În Carpații de Curbură și zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăși 80 — 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită.

La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitații mixte și se va depune polei.

agerpres.ro