34 de campioni la Crosul începutului de an de la Petroșani

cros1Nu mai puțin de 34 de temerari s-au încumetat să se alinieze la startul primei ediții a Crosului începutului de an de la Petroșani, care a avut loc astăzi în Parcul Central ”Carol Schrter” din municipiu. Aceștia au înfruntat gerul năpraznic și au alergat pentru sănătate, pentru distracție, dar și pentru diplomele de campioni conferite tuturor participanților de organizatori – Primăria municipiului Petroșani și AS Bke & Run Petroșani.

Potrivit informaților prezentate de Avram Iancu, organizatrul acestei competiții, la Crosul începutului de an au fost 34 de campioni, veniți din 4 localităţi ale Văii Jiului, respectiv Petroşani, Petrila, Vulcan şi Lupeni. Aceştia sunt: Mraz Adrian, Cristescu Vlad, Cristescu Andreea, Tofan Alexandru, Chirilut George, Vâsla Vlad, Bradu Vasile, Chiriac Ionuţ, Cuibuc Annelise, Ghiura Lavinia, Cebu Adrian, Burcea Alexandru, Iancu Flavia, Iancu Andrada, Iancu Ancuţa, Ipate Ionuţ, Costesi Elena, Costin Pavel, David Ionel, Negoe Liliana, Soica Florin, Oniciu Denişa, Corchie Vasile, Dadalig Adriana, Buzgan Crina, Lungu Marian, Stoica Daniela, Bordas Daniel, Tucan Ana Maria, Nastai Roxana, Susu Cliuta, Caraimaneanu Ioana și Radu Polifronie.

Dintre acetia, 7 sunt sportivi de performanță: Flavius Soica, Marian Lungu, Crina Buzgan, Ionuţ Chiriac, Georgeta Manolache, Radu Polifronie, Adrian Mraz. În opinia președintelui AS Bike&Run, Avram Iancu, acestor sportivi li se cuvin, în mod special, mulțumiri pentru că s-au dovedit a fi un exemplu pentru cei care au alergat, probabil pentru prima dată în viață, la un concurs de alergare de acest fel și în condițiile date. Iancu spune că se cuvin multumiri ultra-speciale și pentru cea mai bună ultramaratonista a ţării, Georgeta Manolache din Lupeni care, a participat la acest eveniment sportiv, fiind alături de cei care au făcut primii paşi în acest sport. Se cuvin aceleaşi mulţumiri şi Crinei Buzgan care este cea mai puternică alergătoare a Văii, dar și lui  Ionuţ Chiriac, care este unul dintre cei mai puternici bikeri din Vale.

”Acești oameni au demonstrat și astăzi că sunt nu doar foarte buni sportiv ci, şi mari caractere, c sunt ceea ce ne place să denumim drept oameni faini. Există valori spirituale, deziderate comune, care transcend orice. Ne bucurăm că nu s-au înregistrat incidente de nicio natură. Iată că se poate şi pe ger! Statutul de campion este cu atât mai meritoriu în condiţiile date. V-aţi învins pe voi înşivă, aţi învins legătura cu fotoliul, cu zona voastră de confort, stimă”, a declarat Avram Iancu.

Evenimentul de astăzi a fost organizat de Primăria Municipiului Petroşani şi AS Bike&Run Petroșani, fiind susţinut de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Petroșani, Crucea Roșie Petroșani, pres Ski Parâng, Bokwa team Romania și Administraţia Pieţelor Petroşani.

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »