Disponibilizații de la CEH nemulțumiți

Disponibilizații de la Complexul Energetic Hunedoara sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile compensatorii. Peste 800 de persoane au trecut prin concedierea colectivă, iar acestea trebuiau ca în luna decembrie a anului 2016 să își încaseze prima tranșă din salariile compensatorii. Plata primei părți a salariilor compensatorii nu s-a realizat din cauza blocajelor financiare de la CEH, drept pentru care oamenii vor ca instanța să facă dreptate.

“Da, vom acționa în instanță conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru că nu a respectat prevederile contractului colectiv de muncă. Aproape toți cei care s-au disponibilizat de la Mintia vor să facă acest demers”, a declarat Gyuri Illes, reprezentantul energeticienilor de la Mintia.

Potrivit contractului colectiv de muncă, în cazul concedierilor colective se vor acorda salarii compensatorii astfel: angajaţii care mai au un an până la pensie vor beneficia de un salariu mediu brut (3400 lei brut), salariaţii care mai au între unu şi trei ani până la pensie – trei salarii medii brute pe unitate, salariaţii care au mai mult de trei ani până la pensionare vor beneficia de şase salarii medii brute. Valoarea salariului mediu brut este de aproximativ 3.400 lei. Astfel, persoanele care în toamna anului trecut s-au disponibilizat de la Complexul Energetic Hunedoara vor da în judecată conducerea societății pentru nerespectarea CCM.

[slideshow_deploy id=’17636′]