Ceaiuri bune pentru răceală și gripă

Bolile de sezon vin la pachet cu simptome supărătoare, printre care tuse, răguşeală sau migrene. Pentru ele, cele mai bune leacuri sunt infuziile din plante, care au rolul de a sprijini organismul în procesul de vindecare.

 

Pătlagina, pentru tuse expectorantă. Ceaiul de pătlagină e potrivit pentru persoanele care tuşesc și caută ceaiuri bune pentru raceală și gripă. Preparaţi o infuzie din 250 ml apă clocotită la care se adaugă 5g de plantă uscată, mărunţită. Se acoperă 5 minute, după care se strecoară şi se consumă caldă, îndulcită cu miere. Consumaţi 2 căni pe zi, nu mai mult de 10 zile.

Ceaiul de maghiran elimină toxinele. Se administrează sub formă de infuzie: la o cană de apă clocotită se pun între o linguriţă şi jumătate şi patru linguriţe de pulbere de maghiran. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, după care se strecoară. Îndulcit cu miere, această licoare care face parte din categoria ceaiuri bune pentru raceală și gripă se bea întotdeauna fierbinte. La 10-15 minute vom transpira, eliminând din abundenţă toxine, în timp ce sinusurile se vor decongestiona. În cazul în care gripa s-a declanşat, ceaiul se va bea numai în afara perioadelor de febră, cu aceeaşi frecvenţă, timp de o zi.

Busuiocul energizează organismul. Administrat tot sub formă de ceai fierbinte cu miere, revitalizează rapid organismul şi ne înviorează, ajutându-ne, de asemenea, să stopăm procesul gripal în orice fază a sa, dar mai ales în faza de debut. De aceea busuiocul se încadrează foarte bine în categoria de ceaiuri bune pentru raceală și gripă. Se bea cald, înghiţind lent şi lăsându-l să alunece pe gât, abţinându-ne să mâncăm în timpul tratamentului. O doză de şoc constă în 6-7 căni cu infuzie de busuioc, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta.

Răguşeala trece cu ceai de soc. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se beau 2 căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii. Această plantă este un remediu excelent, din care se fac ceaiuri bune pentru raceală și gripă.

Infuzia de mere scade febra. Gustoasele mere nu sunt doar „furnizoare” de vitamine. Coaja lor are câteva efecte miraculoase pentru organismul nostru. Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul, iar pe deasupra are şi un gust foarte bun.

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Este foarte potrivit în sezonul rece, când oamenii caută ceaiuri bune pentru raceală și gripă. Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din 1 sau 2 linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.

ziuadecj.realitatea.net