Descinderi fără rezultat

Doi ani au trecut de la descinderea procurorilor DNA la Complexul Energetic Hunedoara. În luna iulie a anului 2015, procurorii DNA au dat buzna la societatea energetică de unde au ridicat cutii întregi cu documente. La aproape doi ani de la acțiune, încă nu există nicio soluție ce poate fi făcută publică.

“Dosarul la care faceţi referire se află în lucru la Serviciul Teritorial Alba, iar alte informaţii nu pot fi făcute publice în acest moment, deoarece li se aplică dispoziţiile articolului 12 alin.1 lit. e şi f din Legea 544/2001”, arată un răspuns al DNA.

Dosarul face referire la importul de cărbune care a avut loc la Complexul Energetic Hunedoara. Cei care au semnat pentru importurile de cărbune care au adus prejudicii considerabile societăţii vor da acum cu subsemnatul în faţa organelor de urmărire penală. Corpul de control al primului-ministru a trimis dosarul la DNA, iar în urmă cu doi ani au început şi acţiunile. În decursul anilor, CEH a importat sute de mii de tone de cărbune, deşi acestea nu au fost necesare, stocurile termocentralelor având suficientă resursă. Mai mult decât atât, în anumite cazuri, cărbunele din import a fost mai scump decât cel produs în Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’36590′]