Ajutor financiar pentru preșcolarii din Vulcan

Autoritățile locale de la Vulcan achiziționează tichete sociale pentru sprijinirea preșcolarilor. Copiii înscriși la grădiniță care provin din familii cu venituri modeste pot beneficia de tichete sociale în cadrul programului “Fiecare copil în grădiniță”. Mai mulți preșcolari din Vulcan ar urma să beneficieze de astfel de tichete.

“Tichetele sociale pentru gradinita Social Pass se acorda conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii în învatamântul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizare si a HG nr. 15/2016 privind normele de aplicare a legii 248/2015.Cadrul legal a creat un sistem de sprijin pentru copiii prescolari la care participa mai multe institutii în fiecare comunitate: unitatea teritorial–administrativa, institutia de învatamânt prescolar, inspectoratul scolar si unitatea emitenta. Tichetele sociale pentru gradinita Social Pass se acorda pentru stimularea participarii la gradinita  a copiilor între 3 si 6 ani. Stimulentul,  acordat prin intermediul unui tichet social pentru gradinita în valoare de 50 de lei lunar/copil, se acorda familiilor care au venit lunar de 284 de lei per membru de familie si ai caror copii au prezenta zilnica la gradinita. Tichetele sociale pentru gradinita pot fi utilizate exclusiv pentru achizitionarea de produse alimentare si de igiena, imbracaminte si/sau rechizite. B.Sodexo PASS Romania SRL detine o retea unitati afiliate la nivel national”, arată autoritățile locale de la Vulcan.

Cadrul legal a creat un sistem de sprijin pentru copiii prescolari la care participa mai multe institutii în fiecare comunitate: unitatea teritorial–administrativa, institutia de învatamânt prescolar, inspectoratul scolar si unitatea emitenta.

[slideshow_deploy id=’27126′]