Epopeea gunoiului. Licitația contestată, din nou

Consiliul Județean Hunedoara a demarat o nouă licitație pentru darea în administrare a deponeului ecologic de la Bârcea Mare.

Procedura deja a fost contestată de două societăți. Retim Timișoara și IRIDWEX GROUP București sunt cele două societăți care contestă licitația Consiliului Județean Hunedoara. este pentru a doua oară când cei de la RETIM Timișoara contestă procedura de licitație pentru darea în administrare a deponeului ecologic. Cele două societăți contestă modul de calcul al tarifelor și nu numai.  În urmă cu câteva luni, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara spuneau că în cazul în care criza gunoaielor se va prelungi există și o soluție de rezervă.

Dupã încheierea acestei perioade de douãsprezece luni, sunt gândite douã variante. Varianta unu: transportul acestor deseuri într-o statie de sortare, cea de la Bîrcea, si depunerea în deponeu conform, cu reciclarea fractiilor reciclabile. Asta se va face pe cheltuiala operatorului de la Petrosani si firma de salubritate din Petrosani ia în calcul toate aceste costuri. Existã si o variantã de rezervã: noi o sã încercãm în perioada urmãtoare sã accesãm fonduri pentru închiderea gropii de la Vulcan si atunci existã posibilitatea ca aceste deseuri sã fie transferate gratuit în groapa de la Vulcan, ca lucrãri de profilare a gropii premergãtoare închiderii definitive a gropii de la Vulcan. In douãsprezece luni existã timp suficient. Dar, de asemenea, existã si varianta ca autorizatia de functionare sã fie prelungitã automat în momentul în care vor exista pe aceastã platformã iesiri în concordantã cu intrãrile fãcute. Deci, deocamdatã este prematur sã discutãm ce vom face cu deseurile. Avem aceste trei variante luate în calcul, dar deocamdatã ne focalizãm pe rezolvarea problemei cu operatorul CMID, care va putea rezolva aceastã situatie. Statia de la Petrosani poate deveni si ea functionalã într-un an de zile”, a spus în urmă cu câteva luni, Dan Stoian, administratorul public al judetului Hunedoara.

Deponeul ecologic de la Bârcea Mare este nefunctional la mai bine de un an de la inaugurare.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »