Fundația Caritas Petroșani deschide ”Comandamentul de iarnă”

kelemenUneori, între a avea totul și a nu avea nimic nu este decât un singur pas. Unul dureros, inexplicabil poate pentru cei care nu au trecut prin aceeași situație. „De ce ai ajuns în stradă?” este o întrebare firească, al cărui răspuns se poate pierde pe drum. Alteori, exact acel moment, când independent de voința ta ai ajuns în stradă, îți poate da coșmaruri noapte de noapte. „De ce eu? De ce familia mea?” Întrebările te copleșesc. Apoi, te cuprinde frigul. Simțurile îți paralizează. Picioarele îți amorțesc. Mintea, îți fuge departe. Păturile groase, singura ta avuție în lupta cu gerul, nu fac față. E tot mai frig, tot mai noapte. Gândurile îngheață și ele încet. Unul singur rămâne de veghe: „Oare mâine va fi mai bine?”

Răspunsul vine din partea Organizației Caritas Alba Iulia care, după cum ne informează Alexandru Kelemen, coordonator programe în cadrul acestei Fundații de caritate, va aduce o vorbă bună și un ceai fierbinte personaelor vulnerabile în zilele friguroase de ianuarie prin proiectul: ”Comandamentul de Iarnă Caritas”, care debutează chiar azi, 16 ianuarie 2017. ”Activitățile propuse și descrise în cadrul proiectului sunt menite să ducă la implementarea unor măsuri necesare în urma averizărilor meteorologie de ger. Impactul social al proiectului – prin atingerea celor trei obiective majore: O1. Identificarea persoanelor fără adăpost din municipiul Petroșani și a persoanelor în nevoie; O2. Distribuirea ceaiului fierbinte și a sandwich-urilor; O3. Implicarea voluntarilor și localnicilor în viața socială a comunității”, spune Alexandru Kelemen.

Astfel, începând de astăzi echipele mixte de voluntari și angajați Caritas Petroșani vor  fi pe teren în zonele aglomerate precum Piața Centrală Petroșani, Piața Dacia, Gara Petroșani și în zonele frecventate de persoanele fără adăpost, distribuind ceai fierbinte și o gustare celor aflați în nevoie.

[slideshow_deploy id=’13835′]