Agenții economici trebuie să plătească o taxă de protecție civilă

Agenții economici din Petrila trebuie să încheie o convenție cu cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Cei care nu dețin o astfel de convenție pot fi puși la plată în cazul unui incendiu.

“Pentru stingerea incendiilor şi realizarea măsurilor de protecţie civilă la bunurile aparţinând altor consilii locale şi agenţilor economici din sectorul de competenţă care nu au încheiate contracte sau convenţii cu S.V.S.U. al oraşului Petrila conform prevederilor legale, se stabilesc următoarele taxe 300 lei/km, pentru deplasarea autospecialei de intervenţie de la sediul S.V.S.U. la locul intervenţiei şi retur; 400 lei/oră de funcţionare a tehnicii specifice din dotarea  S.V.S.U.; 125 lei/oră, pentru fiecare participant la intervenţie (personal S.V.S.U.)”, arată proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale de la Petrila pentru anul 2017.

 

La Petrila există o taxă specială pentru susținerea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

 

“Taxa  specială pentru finanţarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. al oraşului Petrila (Taxa  P.S.I.), ocazionată pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, precum şi pentru realizarea măsurilor de protecţie civilă, se aprobă astfel pentru persoane fizice-5 lei /locuinţă în proprietate/an;  pentru persoanele juridice –1,5 lei/m.p/an., raportat la suprafaţa utilă a clădirilor şi construcţiilor ce aparţin acestora .Pentru clădirile şi construcţiile cu risc ridicat de incendiu, taxa specială se mareşte la 2 lei/m.p./an.Plata taxei se asigură pe baza contractului de prestări servicii încheiat între Primăria Petrila, prin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă în calitate de PRESTATOR şi agentul economic respectiv, în calitate de BENEFICIAR”, arată proiectul.

[slideshow_deploy id=’43281′]