Sprijin pentru promovarea produselor tradiționale din județul Hunedoara

proucatoricj1Conducerea Consiliului Județean Hunedoara și Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara s-au întâlnit cu membrii Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din județul Hunedoara pentru a discuta strategia de dezvoltare pe anul 2017. Consiliul Județean și ADEH și-au propus să-i încurajeze și să-i sprijine concret pe micii producători tradiționali din județ în sensul promovării și desfacerii pe piața locală și națională a produselor acestora. Dulcețurile, brânzeturile, mierea, produsele și preparatele din carne, lașca din Hunedoara ar putea deveni astfel mult mai cunoscute în toată țara.

Consiliul Județean Hunedoara va majora cuantumul contribuției către Asociație și îi va pune la dispoziție un spațiu pentru birouri. Totodată, ADEH lucrează la o platformă online prin intermediul căreia toți membrii Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din județul Hunedoara se vor putea face cunoscuți. Fiecare va beneficia de o prezentare personalizată, însoțită de fotografii reprezentative ale produselor. Printre modalitățile de promovare viitoare se numără și încheierea unui parteneriat cu un lanț de benzinării, unde să fie amenajat câte un stand de prezentare a ofertei Asociației.

La rândul său, Asociația a primit sugestia să angajeze o persoană care să se ocupe de promovarea producătorilor și a produselor acestora, precum și atragerea de fonduri europene pentru promovare și deschiderea unor magazine specializate.

Producătorii hunedoreni prezenți la întâlnire și-au exprimat dorința de a-și desface produsele în standuri fixe aflate în zona principalelor obiective turistice din județul Hunedoara: Cetatea Deva, Castelul Corvinilor, Ulpia Traiana, Sarmizegetusa Regia, Mânăstirea Prislop, precum și să fie scutiți de taxe la târgurile organizate de primăriile din județ.

producatoricj2

[slideshow_deploy id=’27028′]