Arme, droguri și bani- descoperirea DIICOT în urma descinderilor la falsificatori

La perchezițiile efectuate de ofițerii BCCO și procurorii DIICOT au fost descoperite arme de foc, dispozitive electronice de tip skimming dar și alte aparate electronice care ar fi fost folosite la falsificarea cardurilor bancare. Ofițerii de la Crima Organizată au descins miercuri în Valea Jiului, la Lupeni, dar și în alte 29 de locații din mai multe regiuni ale țării. Anchetatorii au destructurat o rețea de falsificatori de carduri care reușise să escrocheze mai bine de 1000 de străini.

Ofițerii și procurorii au descoperit la suspecți, în urma perchezițiilor domiciliare, peste 10.500 de lei, 1.000 de euro, droguri şi ţigări de contrabandă. Totodată, poliţiştii au ridicat de la membrii grupării  mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unităţi hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporţi optici de memorie şi memorii USB, 80 de telefoane mobile şi cartele SIM, 31 de carduri bancare şi suporturi de tip card cu bandă magnetică, dar și un pistol. Anchetatorii spun că membrii grupării se foloseau de cardurile clonate pe raza localității Pitești, nu în localitățile lor de deomiciliu, pentru a nu li se lua urma. Nu scoateau doar bani de la ATM-urile băncilor ci cumpărau și produse din marile magazine plătind tot cu cardurile clonate.

Procurorii spun că gruparea a acționat în perioada 2014 – 2015, iar cei circa 50 de membri au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare. Suspecții achiziționau bunuri și din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)